КУД „Илинден“-Битола ја доби наградата „Сребрена секира“ на фолклорен фестивал во Полска

Културно-уметничкото друштво „Илинден“ од Битола доби високо признание на меѓународен фолклорен фестивал кој синоќа заврши во градот Закопане, Полска. Ансамблот

Read more

Денес во Музејот на град Скопје започнува петтиот по ред фестивал на литература и илустрација за деца „Литера 2023“

Денес  во Музејот на град Скопје започнува петтиот по ред фестивал на литература и илустрација за деца „Литера 2023“ Под мотото

Read more

Црвена Младина со претставници на левичарскиот фестивал во Баскија

Соопштение на Црвена Младина Црвена Младина на покана на младинското движење Ернаи од Баскија деновие се наоѓа во Елорио во

Read more