Силјановска ќе се придржува до уставното име во иднина

Новоизбраната претседателка Гордана Сиљановска Давкова ја потпишала официјалната изјава за стапување на должност со уставното име- Република Северна Македонија, a

Read more

60% од Македонците се за враќање на името по цена на НАТО и ЕУ

 Според истражување на МКД.мк, спроведено од агенцијата Маркет вижн на репрезентативен примерот од 1.200 испитаници, за враќање на името Република

Read more