Левица: Како Ковачевски манипулира со тутунопроизводителите

Реакција на политичката партија Левица Премиерот на Република Македонија, Димитар Таче Ковачевски изјави дека оваа година била договорена највисока откупна

Read more

Почна откупот на тутун, а со него и проблемите на тутунарите

Реакција на Левица – Земјоделски сектор. „Иако оваа година квалитетот и родот на тутунот е далеку подобар од лани, на

Read more

Нема крај на откупната агонија на македонските тутунари

Иако до законската завршница на годинашниот откуп на тутунот остануваат само уште два дена, агонијата на македонските тутунари не стивнува,

Read more