Џуровски: Македонската кирилица мора да добие институционална заштита

Република Македонија мора да воведе стандардизација во која ќе биде јасно дефиниран изгледот на македонските кирилични букви во основните стилови на фонтови кои денес егзистираат во дигиталната технологија.

Read more