(Видео) Давчева: Студентското будење е предвесник на многу општествени промени

Милица Давчева од „Студентски отпор“ госутуваше на емисијата на МТВ1 каде зборуваше за студентскките барања и студентскиот стандард. Таа ја

Read more

Проблемите и барањата на студентите се развлекуваат многу години наназад

Во своето гостување за ТВ 24 вести, студентката Милица Давчева која во едно и е дел од Студентскиот Отпор во

Read more

Студентски отпор се приклучува на протестот на средношколците

Соопштение на Студентски отпор Во петок од 12:30 часот пред Министерството за образование и наука (МОН), Студентски Отпор се приклучува

Read more

Студентите од педагошкиот факултет во Битола оставени без субвенциониран студентски оброк

На својата фејсбук страна младинската организација „Стдентски отпор‘‘ објави дека поради бирократски проблеми студентите се оставени без оброк од почетокот

Read more

Студентите најавија отпор: Протест во понеделник во 16:00 часот пред Собранието на Р.Македонија

Од студентската организација Студентски Отпор најавија протест во пред Собранието на Република Македонија, поради како што велат тие, влошувањето на

Read more