(Видео) Симонов: Земјата е за земјоделците и сточарите, а не за капиталистите и олигарсите

На вчерашната Седница на Советот на Општина Свети Николе, се најдоа осум барања за поставување на фотоволтаични електрани, врз земјоделско

Read more

Левица: Николовски без ефективен одговор против африканската чума

Реакција на Левица – Земјоделски сектор Африканската свинска чума зема замав во источна Македонија, а министерот за земјоделство Љупчо Николовски,

Read more

Левица со поддршка за протестот на сточарите

Соопштение на Политичката партија Левица Сојузот на одгледувачите на овци во Република Македонија најави протест пред Министерството за земјоделство, шумарство

Read more

Петров: Во пресрет на барањата од земјоделците, Левица ќе понуди измени во Законот за земјоделство и рурален развој

Фејсбук статус на Никола Петров, Координатор на Левица – Земјоделски сектор. Како координатор на Земјоделски сектор – Левица, деновиве остварив

Read more

Земјоделското земјиште наместо кај вистинските земјоделци оди во рацете на крупниот капитал

Реакција на Левица – ЛО Богданци. Сведоци сме на лагите на министерот за земјоделие Љупчо Николовски, дека земјоделското земјиште оди

Read more