Протест на сточарите и земјоделците во Свети Николе

Сточарите и земјоделците од овчеполието загрижени за опстанокот. Велат, овчарството е уништено, за две години бројот на овците се намалил

Read more

Петров: Во пресрет на барањата од земјоделците, Левица ќе понуди измени во Законот за земјоделство и рурален развој

Фејсбук статус на Никола Петров, Координатор на Левица – Земјоделски сектор. Како координатор на Земјоделски сектор – Левица, деновиве остварив

Read more

Реакција на најавениот нов закон за пасишта од министерот за земјоделие, Николовски

Реакција на Левица – Земјоделски сектор. Деновиве староновиот министер за земјоделство Љупчо Николовски активно промовира по медиумите донесување на нов

Read more

Левица – Земјоделски сектор: Предложениот Закон за пасишта е само усогласување со Законот за продажба на земјоделско земјиште во државна сопственост

На одржаната јавна расправа по предлог законот за пасишта, одржана во климатизирани простории со мал број на присутни граѓани, министерот

Read more