Приватни специјализанти: Филипче бара да работиме во ковид центрите, а не остави без вработувања, осигурување и без платени дежурства

Приватните специјализанти бараат министерот за здравство Венко Филипче веднаш здравствено да ги осигура, да им ја зголеми платата, да им

Read more

Специјализантите оставени без здравствено осигурување во ковид-криза

Здружението на лекари специјализанти, во однос на мобилизацијата на специјализантите во ковид-центрите, со отворено писмо му се обрати на премиерот. Писмото

Read more

Нема платени дежурства за специјализантите – има за бесплатни тестови на функционерите

Од Здружението на лекари – специјализанти (ЗЛС) преку отворено писмо реагираа до министерот Венко Филипче по повод одлуката сите специјализанти

Read more