Демократија: Макрон најави можни забрани на социјалните мрежи

Францускиот претседател Емануел Макрон размислува да ги блокира онлајн медиумите за да се бори против понатамошните немири во Франција. „Неопходно

Read more

Фејсбук страната „Сеир“ за црни кампањи, навреди и дискредитирање потрошила 111.000 денари

Фејсбук страната Сеир, во изборниот период (од околу три месеци) потрошила 111.000 денари, за водење црна кампања, против политичките противници

Read more

Говор на омраза на социјални мрежи само со одлука на суд – Вистиномер да се стопира

Пишува: Ненад Живановски (докторирано на тема „Говор на омраза во политичкиот дискурс во медиумите“) Во мноштвото гадости кои секојдневно ги

Read more