Пустинското „сино море“ на НР Кина – 1,2 милиони соларни панели поставени во Гоби

Сместено во северното подножје на планините Тианшан, над 800 метри надморска височина во автономниот регион Ксинџијанг Ујгур во северозападна Кина,

Read more