Советниците на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ гласаа за ослободување на Универзитетот на ДУИ од надоместок за уредување на градежно земјиште!

Албанскиот универзитет во Скопје „Мајка Тереза“, за кој неколку пати беа најавувани решенија за изградба на неговиот објект, и понатаму

Read more

Народна кујна и субвенции за енергетски ефикасни фасади, кровови, прозорци, лифтови во Аеродром

Соопштение на Левица Аеродром На вчерашната деветта седница на советот на Општина Аеродром од поднесените три точки беа прифатени и

Read more

Левица Битола со предлог за бесплатен превоз за социјално ранливите категории, средношколците и студентите

Советниците на Левица Битола на последната седница на Општина Битола преложија бесплатен превоз за социјално ранливите категории, средношколците и студентите.

Read more

На советниците на Левица не им беше дозволено поднесување на анкетни листови-ќе гласаат против ДУП кој не ги содржи забелешките на жителите

Соопштение на Левица – Карпош Вчера беше крајниот рок за поднесување анкетни листови во однос на предложените Детални урбанистички планови

Read more

Левица – Град Скопје гласаше позитивно за забрзување на процедурата при изградба на детска градинка во општината

Соопштение на Левица – Град Скопје На вчерашната шеста седница на советот на Град Скопје една од точките на дневен

Read more

Скопјани платиле 39.700 денари за вечера на советници во време на изборната кампања

За време на изборната кампања од локалните избори, Советничката на Град Скопје, Љубица Јачева (на 22 октомври), на сметка на

Read more

Левица – Карпош поднесе предлог за укинување на Детален урбанистички план

Советниците на Левица во Општина Карпош поднесоа предлог одлука за укинување на деталниот урбанистички план за Градска четврт 3 06,

Read more

СОВЕТНИЦИТЕ НА ЛЕВИЦА ПОДНЕСОА БАРАЊЕ ЗА РЕВИЗИЈА ВО ОПШТИНА КАРПОШ

“Во согласност со Законот за ревизија („Службен весник на Република Македонија“ број 66/10, 145/10, 12/14, 43/14, 154/15, 192/15, 27/16 и

Read more

Апасиев: Апел до неопределените

Колумна на претседателот и пратеник на Левица, Димитар Апасиев. Учеството на овие Локални избори2021 за нас е голем предизвик, оти

Read more

Отворено писмо до советниците од Карпош

Жителите на населбата Трнодол се обратија и до советниците во општина Карпош, по повод случувањата со контроверзниот ДУП за оваа

Read more