„Звуците на чаршијата: Звукот на Скопје“ – дводневен летен фестивал на отворено

Една од најголемите  манифестации на Културно-информативниот центар е „Звуците на чаршијата“  годинава, под насловот „Звукот на Скопје“, ќе се одржи

Read more

Отво­ре­но­ста кон умет­ни­ци­те ќе ми би­де при­о­ри­тет

Интервју со директорот на Културно-информативниот центар – Скопје, Антонио Димитров, објавено во СКОПЈЕ КУЛТ – првиот скопски електронски културен магазин

Read more

Скопје култ – прв скопски електронски културен магазин

Културно информативниот центар – Скопје денес излезе со информација дека за прв пат од своето постоење, се основа електронски магазин.

Read more