Мојсоска: Податоците од пописот се фрапантни и жалостни

Во вчерашната дебата на емисијата ‚‚Само Вистина‘‘, генералниот секретар и член на Президиумот на Политичката партија Левица, Јована Мојсоска во

Read more

Чии пописни желби ќе исполнува џубоксот на Симовски

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски минатата недела изјави дека во наредниот период тој ќе биде државен непријател

Read more

Симовски: Ќе поразговараме со луѓето кои одбиваат да се попишат

Донираниот бугарски систем за Попис издржа само еден ден. Оваа информација ја потврди директорот на Државниот завод за статистика Апостол

Read more

Крмов: Заменикот Селами го дисциплинира директорот Симовски!

„Заменикот Селами кој има ВЕТО околу пописните резултати го дисциплинира директорот да не измрдува од договореното. Таму е „кваката“ во

Read more