Ден на сесловенските просветители Св Кирил и Методиј

Објава на Левица – Сектор Култура Значајни за Македонија, но и за останатите словенски народи, Кирил и Методиј, основоположниците на

Read more

Левица: Цензурата како метод на владеење на хибридниот режим

Реакција на Сектор Култура при политичката партија Левица Во нашите претходни партиски реакции како аргументи против Протоколот за решавање на

Read more

Левица: Власта во мисија да ја уништи и така кревката културна сцена

Реакција на Сектор – култура при политичката партија Левица Министерството за култура пo кој знае кој пат истапува со сомнителни

Read more