Накие Бајрам и Роса Плавева: Бунтот во Скопје против зарот и фереџето

Накие Бајрам (сопруга на Ферид Бајрам) заедно со Роса Плавева (сопруга на Илија Плавев), во првите години од 20 век

Read more