Градинките немаат соодветни услови за згрижување на децата

Реакција на Социјален Сектор на Левица Згрижувањето на децата во градинките е многу значаен дел од животот и секојдневието на

Read more

Двојно повисоки додатоци бараат родителите на деца со попреченост во Битола

Со блокада на дел од регионалниот пат на излезот од Битола кон Прилеп семејствата со деца со попречености побараа од

Read more

Колку се инклузивни македонските училишта

Пишува: Жаклина Свеќаровска, координатор на Левица – Сектор образование и Советник во Општина Кочани. Различноста се смета за грев во

Read more