Левица: Надлежните констатирале дека пожарот кај „Треска“ не предизвикал загадување на воздухот

Реакција на Политичката партија Левица. Од Државниот инспекторат за животна средина пред два дена објавија дека при извршениот увид, било

Read more

Левица: Забрзаниот раст на инфлацијата ги јаде платите и пензиите

Реакција на Левица – Сектор Финансии Најновите макроекономски показатели од Народна банка покажуваат дека инфлацијата и натаму забрзано расте и

Read more

Каква култура ќе промовира новоотворениот културен центар во Битола

Реакција на Левица – Сектор култура Откако викендов во Битола бевме сведоци на понижувачкиот и навредлив настан – отворање на

Read more

Левица: Штрајкот не е уцена

Реакција на Левица – Трудов Сектор. Владата наместо што поскоро да ги исполни барањата на просветните работници, намерно одолговлекува на

Read more

(Видео) Левица: СДСМ и ДУИ гласаа против поголема работна сигурност

Реакција на Политичката партија Левица. Со изменувањето на Законот за работни односи, предлог-законот на Левица се однесува на таргетирање на

Read more

(Видео) Тендерите помеѓу ЈП Градски паркинг и Некстсенс

Прес-конференција на Политичката партија Левица. Владимир Кроневски е еден од првите директори кои ги назначи Димитар Ковачевски по стапување на

Read more

Во период од три години Општина Куманово потрошила 1.941.680,00 денари за алкохол, кафе, чај, чоколадни бомбони

Реакција на Левица Куманово Според податоците објавени на официјалната веб-страница на Општина Куманово, за потребите на општината во последните 3

Read more

Граѓаните се жалат на нетранспарентно работење од инспекциските служби

Реакција на Левица – Куманово Согласно Законот за инспекциски надзор, Државниот инспекторат има обврска своите акти задолжително да ги објави

Read more

Предложениот ДУП за Влае е во спротивност со интересите и потребите на жителите

Реакција на Левица – ЛО Карпош. Предложениот Детален урбанистички план за Градска четврт СЗ19 кој се однесува на делот помеѓу

Read more

(Видео) Левица бара намалување на патарините за 50% и исплата на плата најкасно до 5-ти во месецот

Денес, пратениците на Левица во Собранието на Република Македонија поднесоа два предлог-закона кои се однесуваат на намалување на цената на

Read more

(Видео) Нелегалната експлоатација на Црна Река продолжува, Левица – Росоман пријави нелегален ископ на песок

Реакција на Левица – ЛО Росоман. Денес, од страна на Левица – Росоман беше пријавен нелегален ископ на песок во

Read more