Закана за безбедноста на Балканот – САД ќе го вооружува Косово

Американскиот Стејт департмент одобри потенцијална продажба на Косово на 246 ракети „џавелин“ за проценета вредност од 75 милиони долари, објави

Read more

Македонија стана вазал на политиките кои ги води НАТО

Во колумна за писменото издание на весникот Фокус, членот на президиумот на Левица, Реџеп Исмаил – Хактан, зборуваше за безбедносната

Read more

Мојсоска: Само протекторат влече легитимитет од странски центри на моќ

Статус на Јована Мојсоска, член на Президиум на Левица „Алтернатива денес држи прес со поставени албанско, американско и ЕУ знаме,

Read more