Сојузот на средношколци застана против просветните работници и ги фаворизира одлуките на Владата

Реакција на Црвена Младина Очигледно дека сојузот на средношколци индиректно ја фаворизира положбата на владата со нивното барање да се

Read more

Вработените во образование го отфрлија непристојниот предлог на Владата и Неделков

Соопштение на Политичката партија Левица Наставниците се длабоко разочарани, откако бомбастично беше најавено процентуално зголемување на платите на воспитно-образовните работници.

Read more

Левица: Штрајкот не е уцена

Реакција на Левица – Трудов Сектор. Владата наместо што поскоро да ги исполни барањата на просветните работници, намерно одолговлекува на

Read more

Власта на СДСM прави обид да го саботира штрајкот на просветните работници

Фејсбук статус на Саше Јанчев – член на Централниот комитет на политичката партија Левица Денеска започна штрајкот на просветните работници

Read more

Законот кој СДСМ го критикуваше, денес го злоупотребува против просветните работници

Просветните работници кои се охрабрија и организираа за да ги остварат своите права, се соочуваат со притисоци и закани доколку

Read more