Жители на Коњари повикани во полиција по пријава на дивокопачите од „Еуропрогрес‘‘

Реакција на Политичката Партија Левица Репресиите над жителите од Средно и Горно Коњари не престануваат. Денес повеќе жители беа повикани

Read more

Левица со иницијативна до Уставниот суд против законот за матична евиденција

Соопштение на Политичката Партија Левица Денес – понеделник (3 јули 2023 година), Правниот сектор на Политичката партија #Левица поднесе Иницијатива-претставка

Read more

Левица: Елиминација на корупцијата, а не уставни измени за влез во ЕУ

Реакција на Левица – Правен Сектор Секојдневно сме бомбардирани со вести за најавените уставни промени како услов за наводен влез

Read more

Левица: Фашистичките здруженија под будно око на Левица го разбудија и обвинителството

Соопштение на Левица Правен сектор По поднесената Кривична пријава од страна на Левица до ОЈО Битола против Љупчо Ѓоргиевски претседател

Read more

Левица поведе постапка пред антикорупциската комисија против Талат Џафери – бара да му се утврди неспoивост на функцијата

Реакција на Политичката Партија Левица Правниот сектор на Политичката партија Левица, до Државната комисија за спречување на корупцијата, поднесе Претставка

Read more

Шест часовно работно време за сите работници, а не само за органите на државната управа

Пишува: Новица Ристески – Координатор на Левица – Правен сектор Комплетниот систем на заштита на работничките права е функционален само

Read more

Левица – Правен сектор: Деградирање на македонскиот јазик спротивно на законот за употреба на јазиците

Државни функционери и министри при своето обраќање во јавност, вклучително и известувањата на фејсбук профил, како и официјални соопштенија, ги

Read more

Левица: Инспекторите и судовите замижуваат пред незаконски унапредувања во апелационите судови

„По добиените записници за извршен вонреден инспекциски надзор во врска со спроведеното унапредување на судските службеници во Апелационите судови во

Read more

(Видео) Левица: Уставниот суд итно да ја процесуира Иницијативата на Левица за Законот за попис

Во целост ја пренесуваме изјавата на Новица Ристески – Координатор на Правен Сектор на Политичка Партија Левица „Левица денес до

Read more

Левица: Спроведувањето на пописот е спротивно на три специјални закони кои задолжително се применуваат во услови на здравствена криза

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ПРАВЕН СЕКТОР – РЕАКЦИЈА ДО ЈАВНОСТ „Неконзистентната владина политика нема крај. Во Собранието на РМ, по

Read more