Вработените во „Пошта“ протестираат денес – Најавени протести и за наредните денови

Вработените во „Пошта на Република Македонија“ од денеска ќе одржуваат предупредувачки протести со цел да издејствуваат исплата на платата за

Read more

Денеска генерален штрајк и во Македонска Пошта за повисоки плати

Генерален штрајк на вработените во Македонска Пошта со барање за линеарно покачување на нето платите во износ од 3 000

Read more

Од сите седум споменици на листата, само поштата од Македонија е објект кој датира од современата повоена историја

Од сите седум споменици на листата, само поштата од Македонија е објект кој датира од современата повоена европска историја, правец

Read more

Зградата на главната пошта е еден од седумте најзагрозени споменици во Европа за 2021 година

Во целост ја пренесуваме реакцијата на Левица – Сектор Култура: Безидејноста на власта се наѕира на секој чекор. Не само

Read more

Ако генерацијата на АСНОМ создаваше – новата генерација го приватизираше државниот капитал

Првата државна пошта на територијата на Македонија турските власти ја отвориле во Битола (1843), а неколку години подоцна пошти биле

Read more

Сојузот на стопански комори бара либерализација на поштенските дејности

После можната приватизација на железниците во Македонија, Сојузот на стопански комори (ССК) се огласи по прашањето со поштите. Тие бараат

Read more