Одговорот на Бесими за инфлацијата е осиромашување на граѓаните, одврзани раце за газдите и десничарска економска политика

Реакција на Политичката Партија Левица Според Министерот за финансии Фатмир Бесими, за надминување на инфлаторната криза, во негови зборови –

Read more

Името нека ви ги плаќа сметките на први

Фејсбук статус на Јован Крајевски – Координатор на Сектор Политичка економија на Политичката Партија Левица Изгледа навистина името ни ги

Read more

124 години од смртта на Фридрих Енгелс

По повод 124 години од смртта на германскиот филозоф и марксист Фридрих Енгелс, објавуваме извадок од неговото дело „Anti-Dühring“. Ова

Read more