Има ли последици за граѓаните заради вдишувањето на димот од пожарот кај „Треска“

Пишува Александар Панајотов, член на Левица – Зелен сектор. На 14-ти и 15-ти овој месец, Скопје и скопјани беа сведоци

Read more

Левица: Надлежните констатирале дека пожарот кај „Треска“ не предизвикал загадување на воздухот

Реакција на Политичката партија Левица. Од Државниот инспекторат за животна средина пред два дена објавија дека при извршениот увид, било

Read more

Дали можеше да се спречи катастрофата што се случи во Малешевијата

Според првичните проценки на штетата, за 10 дена во Малешевијата изгореа преку 5.000 хектари претежно борова шума. Во цела Македонија

Read more

Левица: За зградата што изгоре биле издвоени 80.000 евра за реконструкција во 2019 година!

„Иако измина една недела откако во пожар беа уништени канцелариите и архивата на Државниот инспекторат за животна средина поради несоодветна

Read more

Левица: Државата функционира со дотраени пожарникарски возила додека функционерите делат 750 000 евра за патни трошоци

Соопштение на политичката партија Левица. Огромните пожари кои секојдневно горат на цела територија на државата ја демонстрираа целосната нефункционалност на

Read more

Левица поднесе барање за инспекциски надзор на опожареното струшко крајбрежје

Соопштение на политичката партија Левица. „Денес политичката партија Левица поднесе пријава до Државниот испекторат за земјоделство и до Државниот инспекторат

Read more