Зголемен профитот на ЈПДП откако власта го одби предлогот на Левица за намалување на патарините

Реакција на Политичката партија Левица Јавното претпријатие за државни патишта од граѓаните по основ на патарини во вториот квартал годинава

Read more

Покрај банките и ЈПДП со зголемен профит наплатен од граѓаните

Јавното претпријатие за државни патишта од граѓаните по основ на патарини во вториот квартал годинава наплатило 745.037.340 денари или 12

Read more

(Видео) Апасиев: СДСМ и ДУИ гласаа против намалувањето на цените за патарините

Обраќањето на пратеникот Димитар Апасиев во Собранието на Република Македонија по повод предлог измената на Законот за јавни патишта. Измената

Read more

СДСМ и ДУИ гласаа против намалувањето на патарините

Пред околу две седмици пратениците од редовите на Левица поднесоа предлог-закон со кој ќе се намалат патарините за 50%. Со

Read more

Власта да не го одолжува намалувањето на патарините

Реакција на Политичката партија Левица. Единствено пратениците од Левица во македонското Собрание побараа намалување на патарините, преку поднесување на предлогот

Read more

(Видео) На иницијатива на Левица ќе се намалуваат патарините

Соопштение на Политичката партија Левица. Пратениците од Левица повторно први излегоа во пресрет на граѓаните во овој период на економска

Read more

(Видео) Левица бара намалување на патарините за 50% и исплата на плата најкасно до 5-ти во месецот

Денес, пратениците на Левица во Собранието на Република Македонија поднесоа два предлог-закона кои се однесуваат на намалување на цената на

Read more

Апасиев до власта: Не сте нормални, битно тендерчето за „картичките“ да си го наместите

Статус на пратеникот од Левица, проф.др Димитар Апасиев  „Не озбилно… Вие не сте нормални! Три милиони ЕУР за картички за неплаќање

Read more

Апасиев: По кој законски основ на пратениците им се исплаќаат плус патарини дополнително од „патните трошоци“?

Иако, согласно закон и деловник, кога пратеник ќе побара информација од Службата, истата треба да му биде доставена за три

Read more