Драстичен пад на бројот на ученици и студенти во државата

Пишува: Славко Митевски – Професор по одделенска настава. Бројот на ученици и студенти во Македонија забрзано опаѓа. Причините се бројни,

Read more

Јанчев: Инспекциите во функција на партиски реваншизам

Позната пракса од минатото за искористување на државните функции и ресурси во партиски и лични цели, каде поединци, фирми или

Read more

Нестручноста на партиските кадри е директен виновник за енергетската криза

Владата пред неколку дена прогласи кризна состојба во енергетскиот сектор. По оваа одлука стравувањата на јавноста од рестрикции и зголемување

Read more