Снимка на генерал Апостолски: Се боревме со тие што тврдат дека сме Бугари

На социјалните мрежи беше споделена кратка аудио-снимка од легендарниот генерал и прв редовен член на МАНУ – Михајло Апостолски. Генералот

Read more

Ексклузивно сведоштво за масакрот од бугарските фашисти во Долно Јаболчиште и отпорот на селаните

Претседателот на Левица – Димитар Апасиев на својот профил ја објави приказната за отпорот во велешкото село Долно Јаболчиште против

Read more

Драга моја мајко – писмо на партизанката Нада Михајловска

Знам дека ќе жалиш за мене што се’ така се случи. Но биди уверена, драга мајко, дека многу попаметно направив,

Read more