Образовниот систем во Н.Р. Кина – позитивен културолошки шок за еден Македонец

Во Кина живеам и работам веќе пет години. Претходно многу малку бев запознаен за тоа како функционира животот во Кина

Read more

(Видео) Јанески: Очекувам зајакнување на односите на младите од Македонија и Н.Р. Кина

Интервју на Раководителот на Црвена Младина – Марио Јанески за China Daily „За мене е огромна чест што ја претставувам

Read more