Левица: МТСП со наредба да не се исплати платата на негувателките во градинките

Реакција на Левица – Трудов сектор Во време кога штрајкот на просветните работници е ставен во мирување, Владата одлучи на

Read more

Достоинствен живот е сето она што властите 30 години го сервираат како луксуз

Фејсбук статус на Антигона Браздова Не ви смета криминал Не ви смета корупција во секоја сфера Не ви смета клиентелизам

Read more

Повисоки плати за наставниците или опрационализација на контроверзната концепција на Царовска

Пишува: Стефан Симовски, член на Левица – Сектор образование. Конечно и јавноста и стручната јавност се согласни дека на македонското

Read more

Драстичен пад на бројот на ученици и студенти во државата

Пишува: Славко Митевски – Професор по одделенска настава. Бројот на ученици и студенти во Македонија забрзано опаѓа. Причините се бројни,

Read more

Колку се инклузивни македонските училишта

Пишува: Жаклина Свеќаровска, координатор на Левица – Сектор образование и Советник во Општина Кочани. Различноста се смета за грев во

Read more

Илиевски: Незаконски постапки на наставници кон ученици

Од страна на кординаторот Драгана Спасовска на групата на родители „Учебници и настава мора да има“ на една дебатна телевизиска

Read more

Образование во време на корона

Поради настанатата ситуација со Корона вирусот веќе еден месец не постои никаква настава во образовните институции. Образовниот систем во Македонија

Read more