Кадиров: Русија е редок пример за праведна држава а исламот е нејзин составен дел

Чеченскиот лидер се осврна на тоа дека рускиот претседател Владимир Путин постојано го нагласувал придонесот на муслиманите за сеопфатниот развој

Read more

Ѓорѓи Илиевски: Јаничару Топалов

Во повеќе наврати Кирил Топалов, инаку член на мешовитата експертска мултидисциплинарна комисија  за  историски  и  образовни   прашања меѓу Р.

Read more