На денешен ден во Црвена вода објавен е манифестот за ослободување

Пишува: Диме Ратајкоски „И тргнавме кон Дебрца… таму го создадовме Главниот штаб на Македонија. Венко е член на Главниот штаб.

Read more

Апостолски: Им наредив на бугарските армии да се вратат назад поради нивните саботажи

Додека провладините медиуми се обидуваат да ја покрепат ревизионистичката теза на Владата за “бугарска администрација” со вадење цитати од контекст

Read more

Снимка на генерал Апостолски: Се боревме со тие што тврдат дека сме Бугари

На социјалните мрежи беше споделена кратка аудио-снимка од легендарниот генерал и прв редовен член на МАНУ – Михајло Апостолски. Генералот

Read more