САД ги повикувале останатите земји да не ја признаваат независноста на Македонија

Откако Македонија прогласи независност во 1991 година Државен секретар на САД, Џејмс Бејкер одиграл клучна улога во спречувањето Македонија да

Read more

Меѓународно право или закон на џунгла е новата уредба на Бајден?

Министерството за надворешни работи на Сириска Арапска Република остро го осуди воздушниот напад нанесен од американското воено воздухопловство врз пограничните

Read more