(Видео) Симонов: За Македонија преговорите со ЕУ се затворен лавиринт во кружна форма

Координаторот на Левица – Сектор надворешна политика, Александар Симонов гостуваше во утринската емисија на Радио Лидер. Тој зборуваше за францускиот

Read more

Крмов: ВМРО-ДПМНЕ свесно не ја стави погрешната методологија за пописот на маса

Не зависи само од премиерот Заев и СДСМ, во огромен дел многу од работитево оваа држава зависат и од ВМРО-ДПМНЕ.

Read more

Апасиев: Методологијата на пописот е спротивна на сите меѓународни стандарди

Пратеникот на Левица – Димитар Апасиев во своето гостување на „Само вистина”, истакна дека пописот не смее да биде одложен

Read more

Методологијата за попис пред Уставен суд: Македонците се народ, а не етничка заедница, Методологијата е фалична!

Активистката Олгица Трајковска поднесе Иницијатива до Уставен суд за оценување на уставноста и законитоста на усвоената Методологија за пописот на

Read more