Левица: Честитки за победата на левичарот Лула на претседателските избори во Бразил

Соопштение на Левица – Сектор за Надворешна Политика и Безбедност Лула Да Силва е победникот на вториот круг од претседателките

Read more

Судот во Бразил ги поништи кривичните пресуди против екс-претседателот Лула да Силва

Врховниот суд на Бразил во понеделникот ги поништи кривичните пресуди против поранешниот левичарски претседател Луиз Инасио Лула да Силва. Во

Read more