Англискиот јазик се појавил пред 8.000 години на територијата на денешна Турција и Иран

Според истражувањето спроведено од Германија и врз основа на експертизата на Универзитетот во Окленд, потеклото на англискиот јазик може да

Read more

Емил Ниами: ЛДП без никакво искуство во лингвистиката бара промена на топоними

Пишува: Емил Ниами – македонски лингвист и славист, Доктор на науки по Филологија Денес од медиумите дознав дека претставници на

Read more