Повикуваме на максимална транспарентност во јавната набавка на Орфан лекови

Реакција на Левица – Здравствен сектор Денес (11.05.2022) во 11 часот беше краен рок за доставување на понудите или пријавите

Read more

Филипче тројно ги покачи лековите на болните од астма

Лицата болни од астма и други болести белодробни болести, дијабетичарите, лицата со остеопороза, лица со Паркинсонова болест, но и други од

Read more

Граѓани се жалат дека нема лекови во аптеките и мораат да плаќаат приватно

Откако министерот на СДСМ Венко Филипче излезе со изјава дека државното здравство било неефикасно и ќе се воведува модел на

Read more