Оспорена пред Уставен суд владината одлука за изградба на ветерни и фотоволтаични централи во заштитениот извор Студенчица

Соопштение на ЛО Левица Мaкeдонски Брод Ја известуваме јавноста и граѓаните на Македонски Брод, Кичево, Прилеп, Долнени и Пласница дека

Read more

Левица – Кичево: Дали локалната власт незаконски депонира отпад во Кичево?

Во околината на село Попоец, затекнати камиони како фрлаат комунален отпад. Жителите обвинуваат дека ова е организирано ЈП Комуналец, од

Read more

Левица – Кичево: Самоволието на директорот Мазлам Османи го деградира делото на „Кочо Рацин”

Од локалниот огранок на Левица – Кичево денес реагираа за постапките на директорот на Центарот за Култура – „Кочо Рацин”,

Read more