Левица: Власта во мисија да ја уништи и така кревката културна сцена

Реакција на Сектор – култура при политичката партија Левица Министерството за култура пo кој знае кој пат истапува со сомнителни

Read more

(Видео) „Збогум Југославијо“ -Л.И. Рацин промовираше кинеска емисија за Југославија

Од страна на Л.И. Рацин, на фејсбук беше промовирана емисијата „Збогум Југославијо“, емитувана на шангајската телевизија во НР Кина, во

Read more

Левица: И министерката Стојчевска го заборави училиштето каде прв пат се одржуваше настава на македонски јазик

Од политичката партија Левица реагираа за состојбата во која се наоѓа училиштето во Подвис, каде на 23 септември 1943 година

Read more

Левица: Македонското непроценливо културно богатство гние по депоата во Албанија

Реакција на Левица – Сектор култура Пред повеќе од една декада од црквите од Западна Македонија беа украдени дваесет икони

Read more

Тешко е да сакаш поет

Пишува: Игор Смилев, Советник од Левица во Општина Велес и Претседател на еко-здружението „Грин Пауер“  На 13 јуни е 79

Read more

Крим – Дијалог на културите: Русија – Балкан

Пишува: Дарко Тодоровски – Магистер по меѓународни односи и воен аналитичар Крим е спој на невидена природна и божествена, духовна

Read more

Левичарскиот Институт „Рацин“ со промоција на филмот „Битката за Севастопољ“ во Куманово

Караванот за проекција на филмот „Битката за Севастопољ“ организиран од Левичарскиот Институт „Рацин“ продолжува низ градовите ширум Македонија. Првата промоција

Read more

Отво­ре­но­ста кон умет­ни­ци­те ќе ми би­де при­о­ри­тет

Интервју со директорот на Културно-информативниот центар – Скопје, Антонио Димитров, објавено во СКОПЈЕ КУЛТ – првиот скопски електронски културен магазин

Read more

Скопје култ – прв скопски електронски културен магазин

Културно информативниот центар – Скопје денес излезе со информација дека за прв пат од своето постоење, се основа електронски магазин.

Read more

Каква култура ќе промовира новоотворениот културен центар во Битола

Реакција на Левица – Сектор култура Откако викендов во Битола бевме сведоци на понижувачкиот и навредлив настан – отворање на

Read more

Изложба по повод 55 години Културно информативен центар – Скопје

По подолга пауза, Културно информативниот центар (КИЦ) се враќа со изложби и промоција на културните дејци и уметници. Новиот директор

Read more