Двајца од судиите кои ја намалија казната на возачот кој ја усмртни Магдалена, држеа со месеци предмети на Мијалков во фиока

Судиите Енвер Беџети и Лирие Елези се дел од апелацискиот совет што пред околу еден месец донел одлука со којашто на возачот Ангелче Николов кој возејќи

Read more

Судот одлучи – Застарено е делото на Даравелски за милионска проневера

„Судот донесе своја одлука во која сметаше дека рокот не е поминат, односно дознавањето за пресудата го сметаше во рокот

Read more

Дали пукачот од Чаир Мерван Љоки е близок до ДУИ?

28-годишниот Мерван Љоки е осомничениот кој го повредил началникот на чаирската полиција, а потоа дури извадил пиштол и му го

Read more

Решението на спорот со Бугарија може да заврши со кривично дело Загрозување на независноста

Фејсбук статус на Влатко Токарев – Магистер по правни науки на Кембриџ Универзитетот. Со скоро било какво решение на проблемот

Read more

Левица поднесе кривична пријава против поранешниот претседател на Уставниот суд – Сали Мурати

Политичката Патртија Левица, денес со соопштение до медиумите за поднесената кривична пријава против поранешниот претседател на Уставниот суд – Сали

Read more