Остварен средба помеѓу лидерот на КПРФ Зјуганов и лидерот на Куба Мигел Диас-Канел

По откривањето на споменикот на Фидел Кастро во Москва, Лидерот на Куба Мигел Диас-Канел одржа а состанок со претседателот на

Read more

Зјуганов: Капитализмот ја покажува својата агресивна природа

Конгресот на Комунистичката партија на НР Кина е настан од планетарни размери, вели Генадиј Зјуганов. – Тој смета дека вниманието

Read more

Зјуганов: БРИКС и ШОС ќе бидат клучни во соочувањето со НАТО

Новинската агенција Интерфакс беше домаќин на прес-конференција на Г.А. Зјуганов на тема: „Заложби на победата е силна економија и социјална

Read more

Зјуганов: Дојдено е време на историски одлуки, образованието ќе има клучна улога

Пратениците на Комунистичјата Партија на Руската Федерација (КПРФ) на „тркалезна маса“ одржаа дискусија во која се зборуваше за иднината на

Read more

Поставени темелите на соработка и пријателство помеѓу Левица и КПРФ по средбата во Москва

Соопштение на Политичката партија Левица. Во текот на минатиот викенд, по повод одбележувањето 100 години од младинската организација на Советските

Read more