Апасиев учествуваше на светскиот самит организиран од Комунистичката Партија на Кина

Соопштение на Политичката партија Левица Вчера, 15 март 2023 година, претседателот на Левица и пратеник во Собранието на Република Македонија

Read more

Светски реномирани исламски експерти и научници во посета на Урумчи во ујгурскиот регион Ксинџијанг

Над 30 светски познати исламски експерти и научници од 14 земји го посетија Урумчи, главниот град на северозападната кинеска автономна

Read more

Муратовски од Президиумот на Левица учествуваше на конференција организирана од Комунистичка партија на Кина

Денес се одржа конференцијата на тема „Тематско брифирање за шестата пленарна седница на Централниот комитет на КПК”, организирана од страна

Read more

100 години од КПК – Комунистичка Партија на Кина

2021 e значајна година за Народна Република Кина, обележувајќи ја 100 годишнината од формирањето на Комунистичката Партија на Кина. Денес,

Read more