Олигархијата нема да се откаже од удобноста на ненаситната лакомост

Став на Амар Мециновиќ – портпарол на Политичката партија Левица Пред наездата на економска мизерија оваа зима, и независно од

Read more

Капитализмот е главен загадувач на планетата

Денешните апарати од белата техника, што најчесто содржат електроника и микроконтролери, од производителите имаат сервисна поддршка и резервни делови за

Read more

Капитализмот како најсуров облик на општествено уредување

Иако не изгледа така, лаже капитализмот со своето шаренило, полни продавници во кои не можеш да купиш ништо, шарени бои,

Read more