Исмаил: Историската комисија да признае ревизионизам и да си поднесе оставка

Членот на Президиумот на Левица, Реџеп Исмаил – Хактан, смета дека „Историската комисија“ која ги решава „разликите“ помеѓу македонската и

Read more

Исмаил: Историската комисија – орган за бугаризација

Во колумна за писменото издание на весникот Фокус, членот на президиумот на Левица, Реџеп Исмаил – Хактан, зборува за Историската комисија

Read more

Македонците го изгубија правото да ја пишуваат сопствената историја

Историчарот Никола Србов смета дека политиката која ја водат бугарската и македонската Влада врши диктат врз историската наука, а со

Read more

Османи исплатил 240.000 евра на историската комисија која преговара со Бугарија

Од Министерството за надворешни работи со кое раководи министерот од редовите на ДУИ Бујар Османи шесте членови на историската комисија

Read more