Поглаварот на руската Исламска заедница: Целиот исламски свет очекува политиката на Русија да биде победник против хегемонијата на една држава

Духовниот водач на руските муслимани, претседател на Руската муслиманска духовна управа Равил Гајнутдинов, во саботата изјави дека исламскиот свет со

Read more

Зошто Исламот ја забранува каматата?

Статус на Никола Петров, член на Левица. Исламското банкарство претставува дел од исламската економија. Исламскиот финансиски систем настојува рамномерно да

Read more

Во исламот немаше свештеничка класа, но денеска ја има повеќе од било каде!

Во исламот немаше свештеничка класа, но денеска ја има повеќе од било каде! Свештенството како општествена класа е забранета тема

Read more