Украинците се изморија од државната пропаганда

Некогаш популарната информативна програма 24/7 изгубила гледачи бидејќи прикажала „премногу розова слика“ за конфликтот со Русија, пишува весникот Њујорк Тајмс.

Read more

Зеленски нареди: мора да напредуваме барем 500 метри дневно!

Украинскиот претседател Владимир Зеленски и дал наредба на својата војска, да заземаат најмалку 500 метри територија секој ден. Оваа наредба

Read more

Бајден и Зеленски „бестрашни“ во лош холивудски филм

За време на „ненајавената“ посета на американскиот претседател Џозеф Бајден, се огласија  сирените за воздушен напад во Киев, но нема

Read more