Левица бара државата целосно да го преземе процесот на Ковид тестирање од приватните клиники

Реакција на Политичката партија Левица. Државниот здравствен систем колабира, бизнис елитата профитира, а граѓаните плаќаат милиони за Ковид тестирања. Претходниот

Read more

Кој го сопира проектот за отворање регионален центар за третман на деца со прадер-вили синдром

Реакција на Левица – Здравствен сектор! „Мнозинството граѓани се оневозможени да ги остварат со Устав загарантираните права на здравствена заштита,

Read more

Кризата и хаосот во здравствениот систем – има ли излез?

Авторот на текстот е доктор на стоматологија. Далечната 1991 година се случи распаѓање на едно социјалистичко општество во кое, да

Read more

Левица: Спроведувањето на пописот е спротивно на три специјални закони кои задолжително се применуваат во услови на здравствена криза

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ПРАВЕН СЕКТОР – РЕАКЦИЈА ДО ЈАВНОСТ „Неконзистентната владина политика нема крај. Во Собранието на РМ, по

Read more