(Видео) Апасиев: Со обраќањето на албански јазик Џафери направи кривично дело

Прес-конференција на претседателот на Левица – Димитар Апасиев по повод континуираните напади врз македонскиот јазик од страна на власта и

Read more

(Видео) Апасиев: Уставните судии треба само да го поништат илегално донесениот Закон за двојазичност

Уставен суд отвори јавна расправа за илегално донесениот закон за двојазичност, кој Левица го оспори уште пред две години! Денес,

Read more

Левица: Уставниот суд закажа седница за Законот за двојазичност, објавен од Џафери без потпис на претседателот

ЛЕВИЦА – СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ „По повеќе од две години од поднесената Иницијатива пред Уставниот суд на РМ против т.н.

Read more

Левица: Законот за двојазичност е контра-кохезивен и преставува експанзионистички изблик на албанскиот национал-шовинизам

Реакција на политичката партија Левица. ,,Конечно се огласи и Венецијанската комисија со негативна оценка по таканаречениот Закон за јазици, со

Read more