Енергетската криза е предизвикана од монополот на приватниот капитал

Граѓаните во континуитет се жртви на самоволието на ЕВН, преку постојано покачување на цените на електричната енергија и монополот кој

Read more

Тешко на оваа држава и на овој народ со вакви луѓе како вас на најодговорни позиции

„Сега имаме реална можност за доделување концесија на Црна Река и за целосно трансформирање на нашиот енергетски систем. Тоа ќе

Read more

Трајковски: Постои многу поевтин начин за изградба на ХЕ „Чебрен“

Ако веќе решиле Македонија да учествува само со 33% од инвестицијата во реверзибилната ХЕ „Чебрен“, постои многу поевтин начин отколку

Read more