Левица: СДСМ ги кочи измените на изборниот законик иако уште во 2016 ветуваше една изборна едница

Реакција на Политичката партија Левица Собраниската комисија за политички систем и односи меѓу заедниците ја утврди потребата од донесување на

Read more

(Видео) Апасиев: Левица го поддржува барањето Македонија да биде една изборна единица

Изјава на пратеникот и претседател на Левица, Димитар Апасиев, во врска со барањето на помалите партии Македонија да биде една

Read more

Една изборна единица – рефлексија на изворната претставничка демократија

Изборите претставуваат универзален феномен. Нивната универзалност се изразува преку внатрешната феноменолошка димензија на изборите, што се состои од политички-социолошки и

Read more