Парламентот на Египет одобри приклучување кон Новата развојната банка на БРИКС

Пратениците во неделата го одобрија договорот што му дозволува на Египет официјално да се приклучи на Новата развојна банка што

Read more

Како Југославија ги прекина дипломатските односи со Израел

На 11 јуни, 1967 година, Тито свика заедничка седница на Претседателството и Извршниот комитет на Централниот комитет (ЦК) на Сојузот

Read more