Левица: За прв пат билатерален спор влегува во преговарачка рамка на ЕУ врз грбот на Република Македонија

Реакција на политичката партија Левица Две години Левица предупредува за штетноста од преговорите со Бугарија и бара нивен прекин. Владата

Read more

СДСМ и ДУИ влегуваат во крајни подготовки за поделба на Република Македонија

Пишува: Саше Јанчев, член на Централниот комитет на политичката партија Левица Неоврховистите од СДС и необалистите на ДУИ влегуваат во

Read more

Левица: Новата влада на Петков продолжува со неофашистичка реторика

Реакција на Политичката партија Левица. Очигледно е дека СДСМ и ДУИ ќе се борат до крај во намерата да ги

Read more

Левица ќе се бори против сите договори кои се против Асномските постулати

Претседателот на САД Џо Бајден вчера издаде декрет за земјите од Западниот Балкан со кој им се наложува на сојузните

Read more

Левица:Незаинтересираноста на ЕУ за Македонија е пораз за владејачките елити!

Соопштение на политичката партија Левица. „Блокирањето на патот кон ЕУ претставува пораз на целиот политичкиот естаблишмент во државата. Тие, „поразените”

Read more